top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAmphoreus

10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ





Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική για την μοναδική γεύση του και για τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του για την υγεία. Το προϊόν αποτελεί το επίκεντρο πολλών ερευνών εδώ και πολλά χρόνια και είναι γνωστό ότι έχει πολλές ωφέλειες, τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά.



Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις κορυφαίες και σημαντικότερες ωφέλειες του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου για να σας κινητοποιήσουμε να το συμπεριλαμβάνετε πιο συχνά στη

διατροφή σας

.


Οι ωφέλειες του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου για το αδυνάτισμα

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σας χορταίνει και στο ότι περιέχει υγιεινά λίπη που μπορούν να ενισχύσουν το αδυνάτισμα. Ωστόσο θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς μπορεί να έχει υπακτική δράση.


Ανακουφίζει από άλγη και πόνους

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε Ελαιοκανθάλη, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και στους μύες.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά ελαιόλαδο παρουσιάζουν λιγότερο πόνο από ό,τι εκείνοι που δεν το καταναλώνουν.



Προλαμβάνει τη διανοητική εξασθένηση

Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε υγιεινά μονοακόρεστα, το ελαιόλαδο θα μπορούσε να συνεισφέρει στην καθυστέρηση ή στη μείωση της διανοητικής εξασθένησης που συνδέεται με νευρολογικές νόσους όπως το Αλτσχάιμερ.


Διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο στη διατροφή τους αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτή η σημαντική ιδιότητα μπορεί να συνδεθεί με την υψηλή του περιεκτικότητα σε ολεϊκό οξύ, που είναι το κύριο λίπος που περιέχεται στη συγκεκριμένη τροφή. Επιπλέον το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και σκουαλένιο, που όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ωφέλιμη δράση του.


Καταπολεμά το διαβήτη

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetes Care αποκαλύφθηκε ότι κάθε μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τις περιπτώσεις εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ μέχρι και κατά 50%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ελαιόλαδο περιέχει υγιεινά λίπη που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και της παραγωγής ινσουλίνης.


Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας, καθώς είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση των ιών, των βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να βοηθήσουν στην προστασία του σώματός σας από τις ασθένειες.


Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Τρεις μόνο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την υψηλή σας αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, τα υγιεινά λίπη στο

ελαιόλαδο μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των επιπέδων της διαστολικής και της συστολικής αρτηριακής πίεσης.


Ελέγχει τη χοληστερίνη

Το ελαιόλαδο είναι επίσης θαυμάσιο για τον έλεγχο της χοληστερίνης και για την αποβολή της κακής χοληστερίνης από το σώμα. Τα μονοακόρεστα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, ενισχύουν την αποβολή της κακής χοληστερίνης και προλαμβάνουν την καρδιακή νόσο ταυτόχρονα.



Ενυδατώνει φυσικά το δέρμα σας

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ενυδατικά προϊόντα για το δέρμα σας. Αν και υπάρχουν πολλές ενυδατικές κρέμες στην αγορά σήμερα, το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική που ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και το κάνει απαλό, προλαμβάνοντας τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, προστατεύοντάς το επίσης από τη βλάβη λόγω του ήλιου.


4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδ

bottom of page